Foto: AP
Foto: AP

"Pri Air New Zealand smo ponosni, da smo na seznam 29 mednarodnih destinacij dodali eno najboljših mest, Veliko jabolko," je povedal izvršni direktor letalske družbe Greg Foran.

Na poletu so potnikom, med katerimi sta bila tudi minister za turizem Stuart Nash in nekdanja premierka Helen Clark, postregli z novozelandskimi specialitetami, klobaso iz morskega ušesa in vinom.

Sorodna novica Udobno se namestite, vaš let med Aucklandom in New Yorkom bo trajal ... 17 ur

Polet NZ2 med Aucklandom in New Yorkom na zračni razdalji okoli 14.000 kilometrov traja približno 16 ur, let v nasprotni smeri (NZ1) pa približno 17 ur in pol. Trenutno za najdaljši polet na svetu velja povezava med Singapurjem in New Yorkom, ki traja 18 ur in 40 minut.

Novozelandska letalska družba ni nikoli skrivala želje, da si želi zagotoviti reden slot na newyorškem letališču JFK. Namero po povezovanju z New Yorkom je napovedala že marca letos. Air New Zealand povezavo obravnava kot ključno pri vnovičnem zagonu letalskega turizma po pandemiji covida-19. Država se je namreč za mednarodni turizem odprla šele 31. julija.