Dvorec Bukovje, ki spada med večje načrtovane naložbe, sicer že več let obnavljajo po delih. Trenutno prenavljajo apartma v nekdanjem objektu Ledenica, ki stoji v bližini dvorca. Valjasti objekt je nekoč služil za shranjevanje živil, po obnovitvi pa bosta v njem kavarnica in prostor za razstave. "Z vrha nudimo izjemen razgled na Dravsko dolino, na Košenjak," je povedal Anton Preksavec, podžupan občine Dravograd, in dodal, da na tem področju računajo na turizem. "Turističnih produktov je seveda kar nekaj, potrudili se bomo, da jih bomo umeščali po naši celotni občini in s tem skrbeli za enakomeren razvoj," je še poudaril.

V zaostrenih časih, ki so se izkazali tudi kot priložnost za razvoj domačega turizma, se v občini Dravograd namreč pripravljajo na novo turistično sezono.

Znotraj okoli 400 tisoč evrov naložb med drugim načrtujejo tudi ureditev okolice Črneškega jezera in razvoj ribolova ob ribiškem domu. Ker razvijajo tudi kolesarski turizem, pa bodo nadaljevali urejanje kolesarskih poti na dravski kolesarski poti.

Pred bližajočo se 100. obletnico priključitve kraja Libeliče k Sloveniji bodo nekdanji mejni prehod z Avstrijo prenovili in preuredili v muzej, načrtujejo pa tudi novo večnamensko dvorano.