Foto: Radio Koper/Lea Širok
Foto: Radio Koper/Lea Širok

Turistov je na Obali te dni kar precej, in ker je tudi vreme zadnje tedne spremenljivo, mnogi pogosto iščejo drugačne dejavnosti oziroma obiščejo muzeje ali akvarij.

V akvariju si lahko ogledate kar 150 različnih morskih organizmov in več kot 50 vrst rib. Spomladi je bil akvarij dolgo zaprt, pred sezono pa so ga vnovič odprli pod posebnimi pogoji.

"Tudi pri nas so omejitve, predvsem pri številu obiskovalcev. To je trenutno 15 obiskovalcev, razen če pridejo skupine, jih lahko sprejmemo v celoti, se pa ne smejo mešati z drugimi obiskovalci. In seveda so obvezne maske, razkuževanje rok in sam prostor tudi pogosteje razkužujemo," pojasnjuje vodja piranskega akvarija Manja Rogelja.

V akvariju največ domačih obiskovalcev

Če so prejšnja leta v poletni sezoni prednjačili tuji gostje, je letos prevladujoč jezik slovenski. Tudi zato ob četrtkih zjutraj pripravljajo delavnice za otroke med sedmim in dvanajstim letom starosti, ob torkih pa odpiralni čas podaljšajo v noč.

"Vsak torek imamo odprto vse do polnoči, tako da je akvarij še malo bolj čaroben, ker je zunaj tema, je malo bolj mirno in si ga v drugačni luči lahko ogledate. Takrat pridejo ven tudi živali, ki so bolj nočne, ker so navajene v tistem času biti aktivne," pojasnjuje Rogelja.

Akvarij je odprt vse dni v tednu.