Postojnska jama ruši turistične rekorde. Foto: Postojnska jama (Iztok Medja)
Postojnska jama ruši turistične rekorde. Foto: Postojnska jama (Iztok Medja)

Nov rekord v številu obiskovalcev so v Parku podrli še pred uradnim začetkom sezone, kar pri vodilnih že vzbuja optimizem.

"Sezona zna biti izjemna. Pripravljamo se, da avgusta ne bomo tarnali, da je turistov preveč. Gostov ni nikoli preveč, slaba je lahko le skrb zanje," je uspeh komentiral predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

Sicer podiranje rekordov v Parku Postojnska jama ni nič novega, za kar so v družbi prepričani, da je posledica dobrega dela z gosti, izjemnih lepot Postojnske jame in Predjamskega gradu, predvsem pa strateške usmeritve, da turistično ponudbo tržijo kot celoto. Po njihovih besedah ta rekord predstavlja tudi dobro napoved za slovenski turizem, saj Postojnska jama že desetletja predstavlja barometer turizma za ta del Evrope.

Ob vsem tem v Parku Postojnska jama ugotavljajo, da Park postaja vse bolj priljubljena končna izletniška točka in ne več le postojanka na poti do morja. Razlog za to vidijo v velikem številu atrakcij, ki so na voljo obiskovalcem parka. K vse večji priljubljenosti Parka Postojnska jama pa je prispevalo tudi lansko odprtje Hotela Jama.