Obiskovalcem so na voljo trije bazeni različnih velikosti in globin. Foto: BoBo
Obiskovalcem so na voljo trije bazeni različnih velikosti in globin. Foto: BoBo

Kopalno sezono so sprva želeli odpreti že v petek, ob zaključku šolskega leta in začetku Festivala Lent, a so zaradi slabe vremenske napovedi odprtje prestavili na praznični ponedeljek.

Kopališče s tremi bazeni različnih velikosti in globin osvežitev v Mariboru nudi že od leta 1930. Nahaja se na naravnem otoku v strugi reke Drave v Kamnici pri Mariboru, otok pa je od leta 1951 zavarovan kot naravna znamenitost in od leta 1992 kot naravni spomenik.

Kljub odličnim naravnim danostim si že vrsto let neuspešno prizadevajo za njegovo celovito obnovo, zato bo kopališče tudi letos obiskovalce sprejelo v stari podobi, pred odprtjem so opravili le nujna vzdrževalna dela. Odstranili so odpadle veje in nevarna drevesa, očistili okolico, izvedli manjša pleskarska dela in v celoti obnovili mali bazen.

"Za brezhibno delovanje smo opravili servisiranje strojnice in manjša dela na cevovodih. Čeprav je otok ostal tak, kot ga poznamo, torej brez večjih investicij, pa verjamemo, da bo v vročih poletnih dneh nudil osvežitev vsem, ki si bodo to zaželeli," pojasnjuje upravitelj, Športni objekti Maribor.

Kopališče bo odprto vsak dan med 9. in 20. uro do prvih hladnejših jesenskih dni. Poleg kopanja obiskovalcem nudijo tudi brezplačno izposojo športnih rekvizitov, dvomesečno šolo teka, dejavnosti za otroke in predstavitve športnih klubov ter društev.

Na Mariborskem otoku bodo potekali tudi turnirji v mini nogometu, odbojki na mivki, kartah, šahu in biljardu. Znova pa se tja vračajo tudi Igre brez meja - City games, na katerih je lani slavila ravno mariborska ekipa. Letos na igrah pričakujejo 1.500 tekmovalcev iz 12 držav.