Kako se bo v vlogi pastirja odrezal ameriški milijonar? Foto: BoBo
Kako se bo v vlogi pastirja odrezal ameriški milijonar? Foto: BoBo
Takole bo videti Eko resort, ko bo dokončan. Foto: Eko resort Velika planina

Razpis za sanjsko službo pastirja, ki so ga z domiselnim filmčkom objavili na spletu, je tako rekoč po vsem svetu naletel na neverjeten odziv, saj prijave kar dežujejo. Po navedbah predstavnikov Eko resorta se prijavljajo ljudje najrazličnejših poklicev, prijave pa prihajajo od Amerike do Avstralije, ogromno je tudi Madžarov, pa tudi Slovencev.

Med tistimi kandidati, ki so prišli v ožji izbor, so že izbrali dva, ki ju bodo sprejeli. "Izmed desetih v ožjem izboru smo izbrali bogataša iz Amerike, milijonarja, ki je celo ponudil plačilo, da dobi to službo, in preprostega makedonskega fanta, ki je komaj pismen," je povedal Matjaž Zorman, direktor družbe Palmieri, investitorice in lastnice projekta.

Razpis še ni končan, izbrani kandidati pa bodo službo začeli septembra, ko bo naselje v Godiču dokončano. Sprva so načrtovali, da ga bodo letos do maja zgradili le polovico, vendar so se odločili, da ga bodo dokončali kar do konca poletja.

Nov produkt v turizmu
Razpis za sanjsko službo pa še vedno priteguje veliko pozornosti. "Ta sanjska služba je precej odmevala. Tukaj so bile madžarska televizija, hrvaška televizija, komercialne televizije, tako da je odziv neverjeten. Iz tega sklepamo, da je to lahko nov produkt v turizmu," razlaga Zorman.

Pri Palmieriju nikdar niso pričakovali, da se bodo na oglas prijavili profesionalni pastirji, ampak predvsem ljudje s pozitivno energijo, ki so motivirani in imajo radi otroke, živali in naravo ter znajo angleško.
Več pa v prispevku Mira Štebeta.

Sanjsko službo pastirja dobil Američan
Sanjsko službo pastirja dobil Američan