Čeprav narava ni več odeta v belo, se na nekaterih slovenskih smučiščih še vedno da smučati. (Slika je simbolična.) Foto: Reuters
Čeprav narava ni več odeta v belo, se na nekaterih slovenskih smučiščih še vedno da smučati. (Slika je simbolična.) Foto: Reuters
Zadnjič so smučarski navdušenci na Krvavcu za prvi maj lahko smučali leta 2009. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Zadnjič so smučarski navdušenci na Krvavcu za prvi maj lahko smučali leta 2009.

"Letošnja, s snegom bogata zima, na više ležečih pobočjih še vedno vztraja in vsi smučanja željni bodo lahko tudi med prvomajskimi prazniki naredili še nekaj zavojev na pobočju Zvoha in se po Spomladanski spuščali do Tihe doline," so sporočili iz Rekreacijsko turističnega centra Krvavec.

Kabinska žičnica bo od jutri naprej vozila od 7.30 do 19. ure, naprave na smučišču pa bodo obratovale do 12. ure.

Obratovale bodo štirisedežnica Tiha dolina ter dvosedežnici Zvoh in Njivce. Odprte bodo proge 10, 12 in 13. Cena vozovnice za prvomajsko smuko je 13 evrov na osebo.

S programa Rock'n'Flow in Muci pa bo odprt tudi Bike park Krvavec in tako bo na Krvavcu hkrati mogoče smučati in kolesariti.

Pomladanski smučarski užitki
Tudi Vogel, kjer je v celotni zimski sezoni zapadlo skoraj sedem metrov snega, sedaj pa je snežna odeja debela še 155 centimetrov, vabi na pomladanske smučarske užitke. Naprave na smučišču obratujejo od 8. do 14. ure, nihalka pa od 7.30 do 18. ure. Obratujejo naprave Brunarica, Storeč in Orlove glave.

Cena vozovnice je 20 evrov, za otroke ter mladino in upokojence pa 13 oziroma 17 evrov.

Čeprav je italijanska Sella Nevea (prelaz Na žlebeh) sezono končala 25. aprila, pa je slovenska stran Kanina, kjer je še vedno kar 550 cm snega, še vedno odprta. Cene vozovnic so znižane, ker pa je Kanin visokogorsko smučišče, na svoji spletni strani opozarjajo, da sledite vremenskim in snežnim informacijam.

Danes sta tako odprti progi Prevala in Podi, odprtje načrtujejo tudi v soboto in nedeljo, ob tem pa dodajajo, da bodo več informacij objavili dan prej ali zjutraj po 6. uri glede na zadnjo vremensko napoved. Na Kaninu je obratovanje naprav predvideno vse do 6. maja.