Na Veliki planini so z letošnjo sezono zelo zadovoljni - predvsem z obiskom tujcev. Foto: BoBo
Na Veliki planini so z letošnjo sezono zelo zadovoljni - predvsem z obiskom tujcev. Foto: BoBo

V družbi Velika planina, ki skrbi za žičnice in za tri gostinske lokale ob njih, ne skrivajo zadovoljstva ob letošnjih rezultatih, saj je na Veliki planini še vedno večina obiskovalcev, ki se nanjo pripeljejo z žičnicami. "Kljub slabšemu vremenu letos kot lani številke kažejo, da bomo presegli lansko rekordno sezono. Lahko povem, da smo že septembra na ravni lanskega celega leta," je za Televizijo Slovenija pojasnil direktor družbe Leon Keder.

V gostišču Zeleni rob so prav tako zadovoljni, sploh pa je bilo tako julija in avgusta, ko so med obiskovalci prevladovali tujci. Na Veliko planino so namreč prihajali tudi takrat, ko vreme ni bilo najugodnejše, medtem ko domače obiskovalce najbolj zanima, kdaj bodo spet postavili spodnjo postajo gondole z gostiščem, ki je pogorela na začetku lanskega leta.

"Smo v fazi projektne dokumentacije, v prihodnjih tednih bomo podali prošnjo za gradbeno dovoljenje, potem pa takoj, ko ga dobimo, začnemo gradnjo," je še dodal Keder.

Letošnja turistična sezona pa je rekordna tudi na celotnem kamniškem območju. "Letos smo v Kamniku s turistično sezono nadvse zadovoljni. Zagotovo gre za eno tistih, ki jih štejemo med rekordne," pojasnjuje v. d. direktorja Zavoda za turizem Kamnik Tomaž Simetinger. Že v prvi polovici leta so namreč našteli 20.000 obiskovalcev, ki so zbrali kar 50.000 prenočitev. "Pri tem naj poudarim tudi to, da so to številke, ki smo si jih zadali v strategiji razvoja za leto 2020," je sklenil Simetinger.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku Televizije Slovenija.

Rekordna sezona na Veliki planini
Rekordna sezona na Veliki planini