Palace v vsej svoji lepoti. Foto: Kempinski
Palace v vsej svoji lepoti. Foto: Kempinski
Notranje dvorišče portoroškega Palacea. Foto: Kempinski

Čast je pripadla lani odprtemu Kempinski Palace v Portorožu, ki se je uvrstil na lestvico tudi v kategoriji toplic.

Revija Conde Nast Traveler je letos izbirala najboljše hotele že trinajstič, poleg Slovenije pa so na lestvici prvič doslej tudi Izrael, Mongolija, Peru in Zimbabve. Revija je letos izbrala hotele, nočne klube, toplice in restavracije v 53 državah.

Na seznamu ameriških hotelov so med drugim hotel Montage v Beverly Hillsu v Kaliforniji, Greenwich v New Yorku, Fontainebleau v Miamiju, Arctic Club v Seattleu in drugi. Na mednarodnem seznamu pa so med drugim novinci hotel Montefiore v Tel Avivu, Terelj v Mongoliji ter Las Casitas del Colca v Peruju.

Alternativa Hrvaški in Franciji?
Revija o slovenskem hotelu navaja, da je hotel s 183 sobami pred kratkim dobil nazaj dostojanstvo s prizidkom, toplicami, dvema restavracijama, bazeni ter popolno obnovo vseh sob. Hotel ima eno najbolj veličastnih jedilnic v Evropi in izžareva nekdanjo habsburško eleganco.

Manjka morda edino več podob slikovite preteklosti hotela v notranjosti, sicer pa je Kempinski Palace po mnenju urednikov revije zabavna nova alternativa južni Franciji in celo Hrvaški.

K. S.