Hotel Kempinski Palace Portorož - še pred leti sramota slovenske obale, zdaj pa spet njen ponos. Foto: Kempinski Palace Portorož
Hotel Kempinski Palace Portorož - še pred leti sramota slovenske obale, zdaj pa spet njen ponos. Foto: Kempinski Palace Portorož
Hotel Kempinski Palace Portorož
Suita Piran je opremljena v bolj razgibanem stilu kot predsedniški apartma. Foto: MMC RTV SLO

Prenovljeni hotel, ki zdaj nosi ime Kempinski Palace Portorož, je svoja vrata sicer odprl konec lanskega leta, konec januarja pa prestal še zahtevno ocenjevanje in na koncu dosegel 95,7 odstotka vseh možnih točk in tako postal prvi hotel v Sloveniji, ki se ponaša s kategorijo pet zvezdic superior.

V hotelu je sicer na vsakem koraku videti, da je namenjen bolj zahtevnim gostom z malo debelejšo denarnico - stene po hodnikih hotela so tako oblečene v usnje, ki ga, kot nam je pojasnil direktor prodaje v hotelu Marcus J. Torres, vsak dan čistijo in "češejo", saj se, kot smo ugotovili tudi sami, na stenah pozna že vsak najmanjši prstni odtis.

V hotelu ni enoposteljnih sob
Posebnost hotela je sicer, da ne ponujajo enoposteljnih sob, ampak le dvoposteljne in apartmaje, cene nastanitve pa niso fiksne, ampak jih prilagajajo povpraševanju - če se torej odločite hotel obiskati takrat, ko je gostov manj, boste za sobo odšteli manj kot pa takrat, ko je zanimanja za nastanitev v hotelu več. Cene sicer veljajo za sobo in ne na osebo, nam je še pojasnil Torres. Hotel poleg 181 razkošnih sob in apartmajev ter vsega potrebnega za kongresni turizem ponuja tudi sprostitev - gostje si lahko novih moči med drugim naberejo tudi v savni ali bazenu oz. v t. i. spa centru.

Najbolj razkošen je predsedniški apartma
V hotelu je 164 dvoposteljnih sob in 17 suit, največjo mero razkošja pa ponuja t. i. predsedniški apartma, ki je s svojimi 220 kvadratnimi metri tudi največja soba v hotelu. V apartmaju je poleg dveh spalnic, dnevnega prostora z jedilnico za deset ljudi, dveh razkošnih kopalnic in delovne sobe še kuhinja z najsodobnejšimi elementi - teh seveda ne uporabljajo gostje, ampak njihovi (zasebni) kuharji.

Posebnost hotela je še apartma, namenjen zabavam, poimenovan Suita Marcello, ki se nahaja v 5. nadstropju, v starem delu hotela. Na 42 kvadratnih metrov veliki terasi je namreč poleg bara še masažna kad.

Besedilo: Tanja Kozorog
Fotografije: Ksenja Tratnik

Nekaj fotografij iz hotela si lahko ogledate v spodnji galeriji.