Koliko bodo stale letalske karte na prenovljenih letalih, še ni znano. Foto: Etihad Airways
Koliko bodo stale letalske karte na prenovljenih letalih, še ni znano. Foto: Etihad Airways

Rezultat so najrazkošnejša in najbolj luksuzna potniška letala do zdaj - na njih imajo potniki lahko celo osebnega butlerja in vrhunskega kuharskega mojstra, ki jim pripravlja največje gurmanske specialitete, v miru srkajo viski v salonskih dnevnih sobah, spijo pa v spalnicah, ki se jih ne bi sramoval noben hotel s petimi zvezdicami.

Etihadovi airbusi A380 se tako zdaj ponašajo s trisobnim VIP-apartmajem z lastno dnevno sobo, spalnico z zakonsko posteljo in kabino za prhanje. VIP-apartmaji so v zgornji potniški kabini, kjer je še devet novih zasebnih apartmajev prvega razreda s samostojnimi naslanjači, posteljo, minibarom, toaleto, garderobo in vrtljivim TV-zaslon.

Salon, molilnica in postelja
Prve nove boeinge B787 Dreamliner bodo pri Etihadu dobili oktobra, na njih pa bo v vsaki od svit prvega razreda velik naslonjač in otoman, ki se lahko raztegne v posteljo. Na sredinskih sedežih se nasloni za roke lahko spustijo, tako se sedeži sestavijo v posteljo. Tudi v boeingovih svitah najdemo minibar in velik TV-zaslon.

Tako na airbusih kot v boeingih bodo imeli pri Etihadu tudi nove studie poslovnega razreda, ki bodo ponujali 20 odstotkov več osebnega prostora kot zdajšnji sedeži v poslovnem razredu. Vsi sedeži imajo dostop do prehoda in se zložijo v posteljo. Na obeh tipih letal so postavljene posebne molilnice za muslimanske potnike, opremljene z elektronskimi napravami, ki kažejo smer Meke.

Vsi potniki prvega in poslovnega razreda bodo tudi imeli dostop do salona, Etihad pa je prenovil tudi svoje toalete, posodo in opremo.