Za zdaj so odprti poleti od decembra do konca marca. Foto: BoBo
Za zdaj so odprti poleti od decembra do konca marca. Foto: BoBo

Redno potniško linijo med glavnima mestoma Srbije in Hrvaške bodo vzpostavili 12. decembra, letala pa bodo z beograjskega letališča Nikola Tesla vzletela vsak dan dvakrat, in sicer ob 7.35 in 18.20, z zagrebškega letališča Pleso pa ob 10.05 in 20.40. Najcenejše povratne letalske vozovnice so že na voljo za približno 80 evrov.

V Air Serbia so se za povezavo odločili zaradi vse večjega povpraševanja po poslovnih in turističnih potovanjih med prestolnicama. "Tisti, ki pogosteje potujejo, bodo prihranili čas v primerjavi z železniškim ali cestnim prometom," je ocenil glavni direktor Air Serbie Dane Kondić. Air Serbia je med letošnjo osrednjo (poletno) turistično sezono povezovala Beograd s hrvaškimi mesti Dubrovnik, Split in Pulj.

Redna povezava kar 44 let
Med Zagrebom in Beogradom so letala prvič poletela februarja 1928, ko je redno potniško letalsko linijo vzpostavilo podjetje Aeroput. Njegov naslednik, družba JAT (Jugoslovanski aerotransport), je skrbela za komercialne polete med prestolnicami nekdanjih jugoslovanskih republik od aprila 1947 do avgusta 1991.