Letališče Paro v Butanu velja za eno najnevarnejših na svetu. Foto: Reuters
Letališče Paro v Butanu velja za eno najnevarnejših na svetu. Foto: Reuters
Pristajanje v Benetkah. Foto: MMC RTV SLO

Anketo je naročilo zasebno čartersko podjetje PrivateFly.com.

V poštev so prišle vse vrste pristajališč, od pristanka nad strehami Amsterdama (zasebna letala uporabljajo slikovitejšo traso od običajnih potniških letal) do pristajanja nad belimi peščenimi plažami karibskega otoka St. Maarten. V ožji izbor so ob pravkar končanih zimskih olimpijskih igrah vključili tudi mednarodno letališče v Sočiju, na katerega se spustite nad Črnim morjem, z razgledom na olimpijski park pred vami in kuliso veličastnega Kavkaza za njim.

Sicer pa so v izbor prišli med drugim še letališče Marco Polo v Benetkah, letališče Don Muaeng v Bangkoku, letališče Barra na škotskih Hebridih, letališče JFK v New Yorku, mednarodno letališče v Los Angelesu, letališče v Squamishu v kanadskem Skalnem gorovju in zloglasno letališče Paro v Butanu.

Glasovanje na spletni strani PrivateFly.com poteka do konca marca.

V ožji izbor so se uvrstili:
Amsterdam Schiphol, Aqaba (Mednarodno letališče Kralja Huseina), Aruba (Mednarodno letališče Kraljice Beatrix), Bangkok (Mednarodno letališče Don Muaeng), Barra, Belfast, Cape Town, Courchevel, Edinburg, Ženeva (Cointrin), Gibraltar, Hongkong (Mednarodno letališče Chek Lap Kok), Innsbruck, Kansai, London, Los Angeles, Male, Mustique in Nahčivan.
Na seznamu so tudi vsa tri newyorška letališča (Mednarodno letališče JFK, Mednarodno letališče LaGuardia in Mednarodno letališče Newark v New Jerseyju), pa Newquay, Nica, Paro, Phinda, Queenstown, Rio de Janeiro, Soči, Squamish, St. Barts, St. Maarten (Mednarodno letališče Princese Juliane), Sylt, Benetke, Virgin Gorda, Otoško letališče Warraber in Washington (Mednarodno letališče Ronalda Reagana).