Newyorški taksist je isti stranki prevažal kar šest dni. Foto: EPA
Newyorški taksist je isti stranki prevažal kar šest dni. Foto: EPA

Bankir John Belitsky in njegov prijatelj Dan Wuebben sta želela narediti nekaj "čarobnega". Nekega dne sta tako odšla na letališče La Guardia v New Yorku in izbrala prvega taksista, ki jima je prečkal pot. Naročila sta mu, naj ju pripelje na drug konec države, vse do Los Angelesa.

Taksist Mohamed Alam je bil sprva šokiran, saj še nikoli v življenju ni dobil takšne želje, nato pa so se odpravili. Trojica je z rumenim taksijem potovala šest dni, Alam pa je skupaj prevozil kar 3.938 kilometrov. Eden izmed njihovih postankov je bil tudi "mesto greha" Las Vegas, v katerem sta si prijatelja priigrala 2.000 dolarjev.

Zdaj pa nazaj domov ...
Ko so dosegli zahodno obalo, je bil seveda čas za račun. Alam je od njiju za "epsko" vožnjo zahteval 5.000 dolarjev (3.430 evrov), čeprav so mediji kasneje izračunali, da je bil še precej radodaren. Če bi bil taksimeter namreč ves čas vključen, bi Belitsky in Wuebben morala plačati kar 17.000 dolarjev (skoraj 12.000 evrov).

"Odbita" prijatelja tako trenutno uživata na plažah Los Angelesa, za zdaj pa še ne vesta, s katerim prevoznim sredstvom se bosta odpravila nazaj domov na vzhodno obalo. Zviti taksist jima je že ponudil novo vožnjo ...