O'Leary verjame, da se bo njegova napoved uresničila. Foto: Reuters
O'Leary verjame, da se bo njegova napoved uresničila. Foto: Reuters

irektor nizkocenovne letalske družbe Ryanair, je poudaril, da bodo potniki v prihodnosti z njimi lahko leteli brezplačno.

Po poročanju The Guardian dodaja, da se bo družba financirala od prihodkov, ki jih ustvarjajo letališča, kamor letijo. "Naš glavni projekt trenutno je nižanje cen letalskih vozovnic. Moja vizija je, da bodo v prihodnosti poleti z Ryanairom brezplačni. Letala bodo vedno polna, mi pa bomo še vedno služili z letališkimi pristojbinami in deleži prihodkov od trgovske dejavnosti na letališčih."

Ne glede na to, da je O'Leary precej znan po svojih ekscentričnih izjavah, pa trdi, da je njegov cilj popolnoma izvedljiv.

"Zaradi brexita obstaja nevarnost, da bo po Evropi manj letalskih povezav, a mi si še vedno želimo polnih letal. Cilj smo pravzaprav že začeli uresničevati - sicer ne na velikih letališčih, kot je denimo Heathrow, temveč na manjših, ki imajo v interesu povečanje pretoka potnikov."

Čeprav jih je zaradi najrazličnejših sprememb v zadnjem času doletelo kar nekaj kritik, pa jim bo do konca letošnjega leta vseeno uspelo prepeljati več kot 119 milijonov ljudi, do leta 2024 pa želijo, da bi se ta številka povzpela na več kot 200 milijonov.