Kraljica Sofia je bila ogorčena nad oglasom, ki so ji ga podtaknili pri Ryanairu. Foto: EPA
Kraljica Sofia je bila ogorčena nad oglasom, ki so ji ga podtaknili pri Ryanairu. Foto: EPA
Ryanair
Nizkocenovni prevoznik je že večkrat zlorabil podobe znanih ljudi. Foto: EPA

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair je poznan po svojih oglaševalskih kampanjah, kjer brez dovoljenja uporabi slike znanih osebnosti. Tokrat so si sposodili fotografijo španske kraljice Sofije, ob kateri so zapisali "Letite kot kralj". "Kot velik privilegij si štejemo, da je kraljica Sofija letela z družbo, ki ima v Španiji najvišjo rast, Ryanairom," še navaja oglas, ki so ga v petek objavili v španskem tisku.

Španska kraljeva družina je nad oglaševalsko kampanjo irskega nizkocenovnega prevoznika izrazila veliko presenečenje, saj so podobo kraljice Sofije uporabili brez dovoljenja. Poleg tega so izrazili obžalovanje, da mediji, s tem ko govorijo o omenjeni oglaševalski kampanji, letalski družbi delajo še večjo reklamo.

Kraljica ogorčena, razmišlja o ukrepih
Iz španske kraljeve družine so sporočili tudi, da Ryanair kraljice ni uradno zaprosil za dovoljenje za objavo njene fotografije, prav tako pa kraljeve hiše ni obvestil o kampanji. V kraljevi hiši bodo zato verjetno posredovali, čeprav se o tem še niso dokončno odločili.

Španska kraljeva hiša je ta teden objavila novico, da je kraljica z Ryanairom potovala v London in nazaj, za pot pa naj bi plačala 15 evrov. Kraljica naj bi na ta način sredi svetovne gospodarske krize pokazala, kako se varčuje, poleg tega pa je odgovorila na obtožbe konservativne opozicije, ki vladajočim socialistom očita, da so za potovanje na shode pred volitvami v Evropski parlament uporabljali vojaška letala.

B. T.