Radio Prvi bo oddajal iz hribov. Foto: Prvi
Radio Prvi bo oddajal iz hribov. Foto: Prvi

Sogovorniki radijskih voditeljev bodo oskrbniki, mladi planinci ter obiskovalci, ki bodo nastajanje radijskega programa lahko doživeli v živo ter v njem tudi sodelovali.

Nadia Petauer, Jure K. Čokl in Špela Šebenik se prvo soboto v avgustu oglasijo z "gore čarovnic", ki so v jami pod Veliko Slivnico kuhale napoje ter predvsem vremenske ujme. Danes je ta gologlavi hrib priljubljena izletniška točka, do Planinskega doma na Slivnici (1075 m) pa vodi pot iz vsake vasi ob njegovem vznožju.

Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828 m) bo druga postojanka, kamor se odpravljata Darja Pograjc in Bojan Leskovec. Trdinova bajka pripoveduje o grajski gospe, ki se je pomladila, ko se je umila v bližnjem studenčku. To bo tudi edina sobota, ko bo Prvi oddajal z dveh različnih gorskih lokacij: Program za mlade bo namreč 13. avgusta nastajal skupaj z mladimi novinarji v Kranjski Gori.

20. avgusta Mojca Delač, Jure K. Čokl in Gašper Stražišar zaželijo dobro jutro iz območja Triglavskega narodnega parka, izpred koče (1154 m) na spodnjem delu prostrane planine Uskovnice, ki je jugovzhodni del planote Pokljuka nad Gornjo Bohinjsko dolino in dolino Voje.

Kamniško-Savinjske Alpe zastopa Domžalski dom na Mali planini (1534 m), v letošnjem radijsko-planinskem projektu bo to tudi najvišje postavljen terenski studio, z razgledom na vse strani. Tja se bodo povzpeli Nataša Rašl, Jure Čepin in Lara Gril.

Jutranji program in Program za mlade Prvega bo vsako soboto od 5.00 do 12.00 v avgustu oddajal iz naslednjih postojank

6. avgust: Planinski dom na Slivnici
13. avgust: Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih
20. avgust: Planinska koča na Uskovnici
27. avgust: Domžalski dom na Mali planini

Kviz: Planina ali dolina?

Radijska ekipa Prvega bo na teren odšla z nagradami in v vsaki od koč pripravila planinski kviz. V znanju se bosta pomerila tekmovalca – eden na planini (poslušalci so vabljeni k zgodnjemu vzponu), drugi v dolini (prek telefonske linije).