Čudovite podobe gorenjskih jezer te dni krasijo številne tuje članke o turističnih predlogih. Foto: Pixabay
Čudovite podobe gorenjskih jezer te dni krasijo številne tuje članke o turističnih predlogih. Foto: Pixabay

Kdor zadnje dni pregleduje sezname priporočenih ciljev na spletnih turističnih portalih, bo lahko z veseljem ugotovil, da je Slovenija med največkrat predlaganimi evropskimi turističnimi cilji. Novinarji, strokovnjaki in vplivniki predlagajo Bled ali Piran kot varno alternativo za poletni oddih, predvsem zaradi malo okužb in dobrega zdravstvenega sistema.

Povečano zanimanje so zasledili tudi novinarji časopisa Telegraph, ki so preverjali turistični impulz v Veliki Britaniji na podlagi podatkov spletnega letalskega ponudnika Skyscanner. Ugotovili so, da je največjo porast v številu iskanj in povpraševanj doživela ravno Slovenija, saj je zanimanja za obisk naše države za kar 35 odstotkov več kot v prejšnjih primerljivih obdobjih. Sledijo nam Portugalska s 24-odstotnim, Italija z 20-odstotnim, Francija z 12-odstotnim in Hrvaška z 9-odstotnim povečanjem. Presenetljivo je upadlo zanimanje za Španijo, najverjetneje zaradi odločitve španske vlade, da za obiskovalce z otoka ne bo uvedla posebnih pravil.

Med največkrat predlaganimi destinacijami sicer prednjači glavno mesto Gruzije Tbilisi, predvsem zaradi neodkritih znamenitosti in hitrega odziva vlade na epidemijo. Poleg Gruzije in Slovenije strokovnjaki priporočajo še obisk Romunije, Hrvaške, Grčije in Portugalske.