Easyjet je polete z Brnika zamaknil v prihodnje leto. Foto: EPA
Easyjet je polete z Brnika zamaknil v prihodnje leto. Foto: EPA

Nizkocenovni letalski prevoznik bi se s poleti na londonsko letališče Gatwick po novembrski prekinitvi moral vrniti decembra z dvema poletoma tedensko, pozneje pa naj bi ponudil štiri polete na teden.

Toda vse bolj zaostrene epidemiološke razmere zahtevajo visok davek in letalske družba je zato zdaj nekoliko zamaknila načrte, poroča portal Ex-Yu Aviation.

Po dozdajšnjih napovedih naj bi Easyjet sredi januarja prihodnje leto nato sicer začel leteti tudi na londonsko letališče Luton.

Konec tudi povezave s Parizom

Da med 7. novembrom in 16. decembrom začasno ukinja polete v Slovenijo, je v nedeljo sporočil tudi francoski prevoznik Air France. Ta teden bodo sicer leteli po načrtih, da se lahko potniki vrnejo zadnji polet v Slovenijo bo v četrtek.

Sorodna novica Air France med 7. novembrom in 16. decembrom ne bo letel v Slovenijo

Tudi nizozemski nizkocenovni prevoznik Transavia je prejšnji teden prestavil datum vrnitve na brniško letališče s sredine decembra na februar prihodnje leto.

Šele takrat ponovno vzpostavitev poletov v Bruselj predvideva tudi Brussels Airlines.

Kaj še ostane?

V Fraportu Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, so že ob objavi zimskega voznega reda ta je začel veljati 25. oktobra opozorili, da gre za trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov, ki se lahko razlikujejo od dejanskega izvajanja poletov, saj zaradi epidemioloških razmer prihaja do pogostih sprememb.

Potnikom zato priporočajo, da na spletnih straneh prevoznikov sproti preverjajo vozni red.

V zimski sezoni sicer nemški letalski prevoznik Lufthansa z Brnika v Frankfurt leti dvakrat dnevno, zjutraj in zgodaj popoldne.

V Carigrad lahko potniki s Turkish Airlines v prvem delu zimske sezone letijo trikrat tedensko, od januarja naprej pa načrtujejo dodatne polete, če bodo to razmere dovoljevale.

Air Serbia v Beograd ponuja štiri polete tedensko, z novembrom je bil ob uveljavitvi zimskega voznega leta sicer predviden prehod na dnevno letenje.

V Podgorico naj bi Montenegro Airlines od konca novembra ponujal štiri polete tedensko, z decembrom naj bi se vrnil še LOT Polish Airlines s štirimi poleti na teden v Varšavo.