Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

V preteklem tednu je v Cape Townu v Južni Afriki potekal mednarodni festival turističnega filma ITFFA, namen katerega je predstaviti najboljše turistične promocijske in dokumentarne filme z vsega sveta in s tem spodbuditi k delu ter izobraževati tovrstne afriške ustvarjalce.

V kategoriji turističnih izdelkov – gastronomije je zlato priznanje dobil nacionalni promocijski video Slovenske turistične organizacije z naslovom Slovenian Gastronomy. You can't spell Slovenia without love. Your plate awaits.

Promocijski video za izdelek gastronomije je STO objavil maja 2021. Skozi video gledalci spoznavajo značaj in življenje šestih vrhunskih chefov, prejemnikov prvih Michelinovih zvezdic v Sloveniji v letu 2020 (Hiša Franko, restavracija z dvema zvezdicama Michelin, ter Hiša Denk, restavracija Atelje, Vila Podvin, restavracija Dam in Gostilna pri Lojzetu, vsi s po eno Michelinovo zvezdico) in dobijo vpogled v njihovo sodelovanje in povezanost z lokalnimi proizvajalci, ki jim s sezonsko razpoložljivimi sestavinami pomagajo oblikovati vrhunske kulinarične kreacije visoke kakovosti.

Chefi Ana Roš, Gregor Vračko, Jorg Zupan, Uroš Štefelin, Uroš Fakuč in Tomaž Kavčič v videu delijo svojo vizijo, predano delo, strast in ljubezen do gastronomije ter lokalnega okolja. Video izpostavi tudi slovenske vinarje, ki so tako s sonaravno kot tudi konvencionalno pridelavo v samem svetovnem vrhu. V videu navdušujejo kadri neokrnjene narave, ki s svojo raznolikostjo omogočajo kreacijo mojstrovin na krožnikih.

Video je nastal v sodelovanju STO-ja z mednarodno priznanim fotografom in režiserjem Cirilom Jazbecem ter produkcijsko hišo TENT Film.

Slovenijo so na festivalu, kjer je nagrajence izbrala mednarodna žirija strokovnjakov s področja marketinga, turizma in avdiovizualizacij, zastopala še tri promocijska dela, ki so prejela zlato in dve srebrni priznanji. Tri dela so tekmovala v sklopu Mednarodnih turističnih zmagovalcev, eno v sklopu Dokumentarnih in TV-zmagovalcev.