Prvenstvo mladih nogometašev bo potekalo v dveh terminih; med 24. in 31. marcem ter med 31. majem in 6. junijem. Foto: www.alesfevzer.com
Prvenstvo mladih nogometašev bo potekalo v dveh terminih; med 24. in 31. marcem ter med 31. majem in 6. junijem. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija bo še krepila svojo podobo odlične destinacije za dejaven oddih, priprave športnikov in gostiteljice največjih športnih dogodkov.

V okviru dogodka bo vidnost Slovenije močno izpostavljena skozi znamko I feel Slovenia (Slovenijo čutim) na samem prizorišču, pa tudi prek različnih komunikacijskih kanalov med prvenstvom, so danes sporočili s STO-ja.

Po napovedih bo dogodek v prenosih in na družbenih omrežjih spremljalo več kot 153 milijonov gledalcev. Največja vidnost dogodka v prenosih bo v Nemčiji in Italiji, ki tudi zaradi spremenjenih razmer ostajata med najpomembnejšimi trgi slovenskega turizma.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je, kot so poudarili na STO-ju, ob tem prepoznala velik pomen trajnostne zaveze Slovenije. Zato bo v okviru prvenstva izvedla komunikacijsko kampanjo Čistejši zrak – boljša igra.

Slovenija se po številu vrhunskih športnikov uvršča v sam vrh najbolj športnih držav na svetu, vse večji ugled pa uživa tudi pri organizaciji in izvedbi najzahtevnejših mednarodnih športnih tekmovanj, so dodali na STO-ju. Več mednarodnih tekem v t. i. mehurčkih je izvedla tudi v med pandemijo covida-19.

Turistična organizacija tudi sicer promociji Slovenije kot privlačne destinacije za dejavne počitnice in športni turizem posveča posebno pozornost, saj gre za produkt, ki tudi izkazuje v trenutnih razmerah velik tržni potencial, so še navedli.

23. mladinsko evropsko prvenstvo se bo začelo v sredo, 24. marca. Slovenija se bo v uvodni tekmi v Mariboru (18.00) pomerila s Španijo. V skupinskem delu Slovence nato čakata še tekmi s Češko (v soboto, 27. marca, v Celju ob 18.00) in Italijo (v torek, 30. marca, v Mariboru ob 21.00). Prenosi bodo na TV SLO 2. Na prvenstvu prvič sodeluje 16 reprezentanc, ki so razvrščene v štiri skupine. V četrtfinale se uvrstita najboljši dve ekipi iz vsake skupine. Zaključni boji bodo med 31. majem in 6. junijem. Dve tekmi četrtfinala (Maribor, Ljubljana), en polfinale (Maribor) in finale (Ljubljana) bodo odigrani v Sloveniji.