Smučišče je v tej sezoni obratovalo, kadar je bilo dovolj naravnega snega. Foto: Radio Koper
Smučišče je v tej sezoni obratovalo, kadar je bilo dovolj naravnega snega. Foto: Radio Koper

"Smučišče ne obratuje, ker nikogar na občini ne briga, ali obratuje ali ne. V decembru je bil naravni sneg, obratovali smo 14 dni, v januarju štiri dni. Zdaj je bilo deset dni zelo mrzlo in bi lahko zasnežili celotno smučišče in sankališče, toda strošek znaša okoli 3000 evrov," je za Televizijo Slovenija povedal najemnik smučišča Mitja Kobal.

Najemnik pravi, da toliko denarja nima in da so stroški tudi sicer visoki. Upravljavec smučišča je novogoriški Zavod za šport. Direktorica Aleksandra Fortin na to odgovarja: "V pogodbi je jasno določeno, da mora smučišče obratovati po določenem urniku, urejati mora tekaške proge in iz tega naslova so to njegovi prihodki in tudi stroški."

Občina trdi, da mora "prvo potezo povleči Javni zavod za šport, ki je sopodpisnik pogodbe". "Nato pričakujemo, da nas bo zavod kot ustanovitelja ustrezno informiral o nastali problematiki, namreč do danes se na nas ni nihče uradno obrnil s tovrstnim vprašanjem," pojasnjuje podžupan mestne občine Nova Gorica Simon Rosič.

"Izgubljam voljo. Verjetno letos zadnjič delam tukaj in bom odšel, pa naj potem razmišljajo," na vse skupaj odgovarja najemnik smučišča Kobal. Odgovora, kako naprej, ni videti.

Smučišče na Lokvah ne obratuje