Foto: EPA
Foto: EPA

Družino Rogelie Blanco so 13. januarja obvestili, da je umrla zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom, njenega pogreba prihodnji dan pa se zaradi ukrepov od pandemiji niso mogli udeležiti.

Nato pa se je prejšnji konec tedna živa in zdrava prikazala v domu v mestu Xove na severu Španije, kjer živi tudi njen mož Ramon. "Nisem mogel verjeti, objokoval sem smrt svoje žene," je dejal za lokalni časnik La Voz de Galicia, poroča Reuters. Izkazalo se je, da je pravzaprav umrla stanovalka, ki si je z Rogelio delila sobo.

Napaka v evidenci

V fundaciji San Rosendo, ki vodi omenjeni dom, so pojasnili, da je do zamenjave prišlo, potem ko so bili stanovalci, med katerimi je bila tudi Blancova, konec decembra po potrjeni okužbi premeščeni v drugo ustanovo v približno 200 kilometrov oddaljenem mestu Pereiro de Aguiar.

Med temi premeščenimi sta bili tudi dve starostnici, ki so jima dodelili isto sobo, po smrti ene od niju pa se je zgodila napaka in v evidenco so vpisali ime Rogelie Blanco namesto njene sostanovalke.

Za "nesrečni incident" so se opravičili in zatrdili, da je šlo za osamljen primer med več kot 100 premestitvami v ustanovo Os Gozos.