Bansi z veseljem nagrajuje otroke z darili za zabavo in učenje o naravi in o vseh drugih stvareh na sproščen, zanimiv način. Foto: MMC RTV SLO
Bansi z veseljem nagrajuje otroke z darili za zabavo in učenje o naravi in o vseh drugih stvareh na sproščen, zanimiv način. Foto: MMC RTV SLO
Film Žabe in paglavci
Narišite risbico, na kateri bo Bansi skupaj z žabo, ali preizkusite svoje spretnosti pri fotografiranju narave. Risbice in fotografije pošljite Bansiju in morda si boste ravno vi brezplačno ogledali film Žabe in paglavci. Foto: MMC RTV SLO
Žabe in paglavci
Film Žabe in paglavci vsebuje prelepe prizore narave, otroške radoživosti in prve izkušnje o pomenu prijateljstva. Foto: MMC RTV SLO

Gre za nizozemski film s slovenskimi podnapisi, v njem pa je mogoče občudovati odlične prizore narave, s poudarkom na ekosistemu, v katerem bivajo žabe (mlake, travniki in podobno).

Kako do brezplačne vstopnice?
Če si želite brezplačno ogledati film Žabe in paglavci, pošljite Bansiju risbico ali fotografijo, nastalo med pomladnim ali poletnim sprehodom. Še najbolj ga boste razveselili, če boste narisali Bansija, skupaj z žabo. Risbice in fotografije bo Bansi sprejemal na svojem elektronskem naslovu bansi@rtvslo.si do 28. maja 2010 do 13. ure. Tisti, ki prisegate na navadno pošto, pa mu risbico lahko pošljete na RTV Slovenija, Kolodvorska 2, MMC - za otroški portal, 1000 Ljubljana.

Bansi bo nagradil tistega, ki bo najhitrejši, zato pohitite in mu risbico ali fotografijo pošljite čim prej. Podeljene bodo 4 vstopnice. Nikar ne pozabite pripisati imena in priimka enega izmed staršev, saj vas bodo vstopnice pod tem imenom čakale na blagajni Kinodvora eno uro pred izbrano predstavo.

Kdaj si boste lahko film ogledali?
Film je na ogled v Kinodvoru v Ljubljani. Nagrajenec, ki bo Bansiju kar najhitreje poslal risbico Bansija in žabe ali fotografijo narave, si bo lahko sam izbral, kdaj si želi film ogledati. Na voljo so naslednji termini: 14. 5. ob 17.00, 15. 5. ob 15.00, 16. 5. ob 17.00, 21. 5. ob 17.00, 22. 5. ob 15.00, 23. 5. ob 17.00, 28. 5. ob 17.00, 29. 5. ob 15.00, 30. 5. ob 17.00.

Nekaj besed o vsebini filma Žabe in paglavci
Šestletni Max čez noč ostane pri babici na deželi, saj mora njegov starejši brat v bolnišnico v mestu, da mu odstranijo mandlje. Pred odhodom mu brat zaupa pomembno nalogo: najti mora žabji mrest, sicer ne bo nikoli več spregovoril z njim. Max in babica se imata skupaj zelo lepo. Rešita zablodelo krastačo, pomagata ranjenemu ježu, spečeta goro slastnih palačink in deček ob vseh teh dejavnostih pozabi na mrest. Na obisku v bolnišnici se Max ob pogledu na brata, ki je zaradi operacije ostal brez glasu, spomni na pomembno obljubo.

Izkoristi trenutek babičine in mamine nepozornosti, da pobegne iz bolnišnice in se sam poda na deželo po obljubljeni mrest. Na poti se spoprijatelji z vrstnico, odločno in brbljavo sedemletnico z zdravniško torbo in rožnatim kolesom. Skupaj se podata novim dogodivščinam naproti. Tekata čez polja, se naučita pomolsti kravo, oponašata zabavno premikanje gosenice, opazujeta travniške živali, pojeta in plešeta skozi obronke gozdov, se iz oči v oči srečata z lisičko, srno in sovo. A vprašanje ostaja: jima bo uspelo najti tudi žabji mrest?

Film Žabe in paglavci je svež, pomladni film za najmlajše. Navdušuje z veselo, preprosto in življenja polno zgodbo. Obuja otroško čudenje naravi in vsemu živemu, kar v njej prebiva. Vsebuje pa tudi prikupno radostno igrivost in drobne pripetljaje prvih prijateljstev.

Preostale dejavnosti za najmlajše v Kinodvoru
V zbirki Kinobalon je izšla brezplačna knjižica Žabe in paglavci, ki otrokom in njihovim staršem približa žabe in druge živali iz filma skozi pripoved, pesem in igro. Pisana knjižica z ilustracijami Ane Zavadlav prinaša tudi veliko idej za lastne "paglavščine".

Kinodvor bo tudi v prihodnjih toplejših mesecih zelo dejaven. Junija se obeta še en odličen film, za katerega bo Bansi prav tako podeljeval vstopnice, avgust pa bo še posebej pester, saj v Kinodvoru pripravljajo tridnevni festival otroških in mladinskih filmov.

Pohitite torej in Bansiju pošljite risbice in fotografije, ki bodo objavljene v galeriji na strani za otroke in seveda tudi na Bansijevi spletni strani.