V naravi živijo v tropih s po od 45 do 75 člani, to jim omogoča večjo varnost in uspešnost pri lovu na žuželke. Foto: Reuters
V naravi živijo v tropih s po od 45 do 75 člani, to jim omogoča večjo varnost in uspešnost pri lovu na žuželke. Foto: Reuters

Tako so skrbniki razveselili devetletnega Nuka, vodjo tamkajšnje družine bolivijskih sajmirijev, ki imajo sicer več partnerjev, in mu pomagali osrečiti tudi preostalih sedem pripadnikov skupine. Srečneži so prejeli vrečke iz blaga, obložene z velikimi mokarji, kar pa je za sajmirije prava poslastica.

Seveda so zaposleni v živalskem vrtu zagotovili, da je vsaka izmed opic dobila svojo vrečko ljubezni z velikim rdečim srčkom. Kljub zadostni količini prigrizka pa so se zanje člani družine, ki sicer odnose v tropu utrjujejo tudi z medsebojnim negovanjem kožuhov in skupno skrbjo za mladiče, vseeno grebli.

Živalski vrtovi mednarodne dobrodelne družbe za ohranjanje živali in narave Zoological Society of London so zaradi odsotnosti obiskovalcev, ki bi za vstop plačali, pod velikim finančnim pritiskom, saj zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 živalski vrtovi še vedno ostajajo zaprti. Zato ljudi, da bi bilo delovanje živalskih vrtov tudi med zaprtjem še naprej mogoče, prosijo, naj po svojih močeh prispevajo sredstva.