Vstopnina za avtomobil znaša 28 evrov. Foto: Reuters
Vstopnina za avtomobil znaša 28 evrov. Foto: Reuters

Organizatorji so poskrbeli, da se vsi udeleženci zabavajo, ob tem pa ne ogrožajo javnega zdravja in upoštevajo pravila omejevanja socialnih stikov.

Pod oder, na katerem je didžej skrbel za elektronske ritme, pod njim pa v vrstah niso stali ljudje, ampak so bili parkirani avtomobili. V vsakem od njih sta bila lahko največ dva človeka, število rekvizitov pa ni bilo omejeno, zato so svetleče palice, laserji, konfeti in piščalke poskrbeli, da se je parkirišče spremenilo v pravo rejversko prizorišče. Še najboljši rekvizit pa je bil sam avtomobil, saj so udeleženci z usklajenim hupanjem, pobliskavanjem z lučmi in utripanjem s smerokazi poskrbeli za sinhrono kuliso.

Rejv namesto kina

Kot je pojasnil organizator Holger Bösch, ki že 32 let skrbi za največji nemški klub Index v Schüttorfu blizu nizozemske meje, je vzdušje še boljše kot v klubu, saj gre za tako zelo težko pričakovano zabavo med ljudmi v teh časih.

"Ko so razglasili epidemijo, so nam oblasti klub čez noč zaprle. Od 100 odstotkov do ničle, dosegli smo dno. Nikoli si nismo predstavljali, da bi se kaj takega lahko zgodilo, a smo se hitro odločili, da bo treba nekaj narediti. Pomislili smo na drive-in kino, vendar to ni ravno pisano na našo kožo, pa smo raje poskusili z rejvom," pripoveduje. Prvega so priredili konec aprila, od takrat pa vsak teden vlada večje zanimanje.

Obiskovalci so navdušeni, da se lahko varno zabavajo tudi med karanteno: "To smo potrebovali, končno se lahko sprostimo!" Ena od udeleženk pa se je pošalila, da je to prvi disko, v katerem lahko sezuje čevlje in vseeno pleše.

Karantenski drive-in rejv

Bösch, ki namerava tovrstne t. i. zabave AutoDisco nadaljevati, je sicer dejal, da tako ne moreš zaslužiti veliko, vendar upa, da se bodo omejitve kmalu razrahljale in bosta lahko v avtomobilu več kot dva, začeli pa bi lahko streči tudi pijačo. Prihodnji teden denimo prirejajo hiphopovsko zabavo, vstopnina pa znaša 28 evrov za avtomobil.