Znano je, da imajo Američani velike težave s prikazovanjem golih teles v javnosti, čeprav kip golega Trumpa pri otrocih zaradi spolnega organa velikosti mozolja ne bi povzročil travm, ampak le nerodna vprašanja, so prepričani ustvarjalci. Foto: EPA
Znano je, da imajo Američani velike težave s prikazovanjem golih teles v javnosti, čeprav kip golega Trumpa pri otrocih zaradi spolnega organa velikosti mozolja ne bi povzročil travm, ampak le nerodna vprašanja, so prepričani ustvarjalci. Foto: EPA
Ena v dolgi vrsti Trumpovih spornih izjav je tudi tista, da je Ivanka 'huda bejba' in 'se je ne bi branil', če le ne bi bila njegova hči ... Foto: Reuters

Ameriško umetniško združenje Indecline tako nadaljuje javno kampanjo proti republikanskemu predsedniškemu kandidatu, a oblasti so skulpture začele pospešeno odstranjevati, saj ameriška javnost ni ravno strpna, ko gre za goloto v javnosti, pa čeprav na umetniških delih.

Naključni obiskovalci newyorškega parka Union Square so Trumpa v "naravni" velikosti lahko "občudovali" le nekaj ur, nakar so prišli delavci in kip začeli odstranjevati, odžagati so ga morali pri dnu in ljudje so veselo žvižgali ter jih pozivali, naj na "smrdljive" noge nikar ne pozabijo. "Služba za parke je proti vsem neodobrenim razkrivanjem spomenikov v mestnih parkih, ne glede na to, kako majhne so," je potezo pojasnil tiskovni predstavnik newyorške službe za parke Sam Biederman.

Kipi so zrasli tudi v San Franciscu, Clevelandu, Los Angelesu in Seattlu. Vse na njih je veliko, še najbolj trebuh, med nogami pa si je umetnik privoščil največ svobode. Za tiste, ki potrebujejo razlago, je na kipu še napis, da "cesar nima jajc".

"Hvala, a ne, hvala, Ivanka"
Medtem pa so pri brooklynski znamki nakita denar, s katerim je njihove izdelke plačala Ivanka Trump, namesto da bi ga obdržali, raje prispevali v sklad predsedniške kampanje Hillary Clinton.

Oblikovalki Jill Martinelli in Sabine Le Guyader, ki nakit ustvarjata pod med zvezdnicami priljubljeno "butično" znamko Lady Grey, sta 34-letni hčerki nepremičninskega mogotca sicer poslali naročeni nakit, a sta pošiljki dodali še posebno sporočilo, usmerjeno na sedež Trumpove predsedniške kampanje.

"Draga Ivanka, hvala lepa za vaše spletno naročilo! Z veseljem vam sporočamo, da smo denar od prodaje namenili Ameriškemu svetu za priseljence, Organizaciji za varno uporabo strelnega orožja in kampanji Hillary Clinton. Pozdravi, Jill in Sabine," sta oblikovalki zapisali v sporočilu, ki sta ga delili s svojimi sledilci na Instagramu in ga opremili z oznako "hvala, a ne hvala" in "daj naprej".

Pod objavo so se hitro začeli nabirati komentarji, tako od Trumpovih podpornikov kot od tistih, ki bodo novembra glasovali za Clintonovo. Medtem ko so bili nekateri navdušeni nad prebrisano potezo oblikovalk, ki sta denar usmerili ravno tja, kamor z lokom meri Trumpova kampanja - znano je, da glasno blati priseljence, se zavzema za pravico do nošenja orožja, največji trn v peti pa mu je seveda protikandidatka Hillary Clinton - so se drugi zgražali, da sta po nepotrebnem izkazali nespoštovanje do Ivanke in da vse skupaj počneta v namen lastne promocije.

Martinelli in Le Guyader sta se v izjavi za The Cut odzvali: "Sporočilo smo zapakirali skupaj z njenim naročilom in ga prejšnji teden odposlali iz našega ateljeja v Brooklynu. Medtem ko sva počaščeni, da sva dobili naročilo od Ivanke Trump, najini družbeni in politični pogledi ne bi mogli biti bolj nasprotni od Trumpovih. Ko sva prejeli naročilo, se nama je zdelo nujno, da denar darujeva organizacijam, ki sta bolj v skladu z najinimi načeli."

Oglejte si nekaj fotografij kipa golega Trumpa iz Los Angelesa.