Lochte je sicer eden izmed največjih zvezdnikov ameriške plavalne ekipe. Foto: Reuters
Lochte je sicer eden izmed največjih zvezdnikov ameriške plavalne ekipe. Foto: Reuters

Sodnica Keyla Blanc De Cnop je izdala nalog, da morajo oblasti za potrebe preiskave zaseči potna lista Lochteja in Jamesa Feigena, ki do konca preiskave ne bi smela zapustiti države. Ko pa so policisti s tem namenom prišli v olimpijsko vas, Lochteja ni bilo nikjer več, saj je Brazilijo že zapustil.

Policisti še nimajo nikakršnih oprijemljivih dokazov, ki bi podpirali pričanja plavalcev, prav tako niso našli niti taksista ali drugih morebitnih očividcev. Jim je pa uspelo preiskati celotne sicer že prazne bivalne prostore ameriških plavalcev.

"Vsi plavalci so že zapustili svoje sobe, zato potnih listov ni bilo mogoče zaseči," poročajo tuji mediji. "A zgodbi športnikov nihče ne verjame."

Izmišljotina za prekrivanje nezvestobe?
Športnikom v svojih izjavah policistom ni uspelo predstaviti nikakršnih pomembnih podrobnosti incidenta, hkrati pa so se v njihovih izjavah pojavila tudi močna neskladja.

Lochte in Feigen sta dejala, da sta se z dvema drugima plavalcema v olimpijsko vas iz zabave vračala ob štirih zjutraj, posnetki pa kažejo, da sta se vrnila šele ob sedmih. Prav tako naj bi bili ob vrnitvi v olimpijsko vas vidno psihično in fizično nepretreseni, med seboj so se celo šalili.

"Ta olimpijski incident je bil deležen ogromno pozornosti, zato na letošnje igre meče nekakšno temno senco. Ravno iz tega razloga si vsi prizadevajo, da bi zadevi prišli do dna," je dejal predstavnik tamkajšnje policije. Pojavljati pa so se začela tudi namigovanja, da sta si Lochte in Feigen zgodbo izmislila, saj sta želela na vsak način preprečiti, da bi njuni dekleti izvedeli za njun skok čez plot na zabavi v francoski hiši.