Ryan Lochte je med glavnimi zvezdniki v ameriški plavalni reprezentanci. Foto: Reuters
Ryan Lochte je med glavnimi zvezdniki v ameriški plavalni reprezentanci. Foto: Reuters

Roparji so zahtevali njihov denar in druge predmete, je povedal tiskovni predstavnik ameriškega olimpijskega komiteja Patrick Sandusky. Predtem so v Mednarodnem olimpijskem komiteju zanikali, da naj bi Lochteju grozili s pištolo. "Po trditvah štirih članov ameriške olimpijske plavalne ekipe (Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen in Ryan Lochte) so v nedeljo zgodaj zjutraj zapustili francosko hišo in se s taksijem odpeljali v olimpijsko vas," je povedal Sandusky.

Kot je dodal, so taksi ustavili neznanci, ki so se identificirali kot policisti, in od športnikov zahtevali denar ter druge osebne predmete. "Ustavili so nas v taksiju, pristopili so neki moški s policijskimi značkami, brez luči, in nas ustavili. Ukazali so nam, da se uležemo na tla, drugi so se, jaz sem zavrnil, češ, saj nismo storili nič narobe. Ne grem na tla! Nato je moški prislonil pištolo na moje čelo in mi še enkrat zagrozil. Vzel mi je denar in denarnico, pustil pa prenosni telefon in identifikacijsko kartico," pa je dogodek opisa Lochte za ameriške medije.

"Vsi štirje športniki so na varnem in sodelujejo z organi," je dodal Sandusky. Novico o dogodku je nekaterim medijem najprej sporočila Lochtejeva mati. Toda tiskovni predstavnik Mednarodnega olimpijskega komiteja Mark Adams je sprva vztrajal, da to "absolutno ni res".