Ideja za trampolin na smučeh se je članom skupine Dunking Devils porodila popolnoma spontano, ko so med opazovanjem zimske idile pomislili: "Kaj pa če bi trampolin postavili na smuči?"

In hitro je prišlo do uresničitve, odpravili so se na Jezersko in prožno ponjavo prvi postavili na smuči. Na tej smučarsko obuti ponjavi so – kot lahko vidite v spodnjem videu – izvajali osupljive akrobacije.

Za izziv so potrebovali gibljive smuči, prilagojene neravnemu terenu, in zmogljiv avtomobil, ki bi uspešno vlekel trampolin po snežni podlagi. Maks Veselko, član Dunking Devils in akrobat DD Squad, je opisal, s kakšnimi izzivi so se spopadali pri uresničitvi naloge. "Trampolin na smučeh je naša domislica, ki je pred nami ni realiziral še nihče, zato tudi ni bilo komponent, s katerimi bi trampolin pritrdili na smuči. Nalogo oblikovalca sem prevzel jaz in ustvaril sistem, ki nam je omogočil uspešno izvedbo projekta. Mehanizem je seveda moral izpolnjevati kar nekaj tehničnih pogojev; nosilnost približno pol tone, fleksibilnost in možnost rotacije ... obenem pa je moral sistem zagotavljati preprosto in hitro namestitev, ki ne poškoduje konstrukcije trampolina. Prav tako smo morali premišljeno izbrati element, ki bo povezoval trampolin z avtomobilom. Na začetku smo zaradi gibljivosti razmišljali o vrvi, v zadnjem trenutku pa smo se raje odločili za drog, ki je zaradi neravnega terena prav tako moral omogočati rotacije. Na koncu še dobro, da smo se odločili za slednje, saj bi sicer pri zaviranju trampolin hitro končal v prtljažniku avtomobila ..."

Podvig je v idiličnem zimskem okolju, ki ga v teh dneh ponuja Jezersko, naletel na velik odziv.

Skakanje na trampolinu na smučeh