Ljubitelji igre so združeni tudi v mednarodno organizacijo, ki je bila ustanovljena v Angliji sredi 19. stoletja. Foto:
Ljubitelji igre so združeni tudi v mednarodno organizacijo, ki je bila ustanovljena v Angliji sredi 19. stoletja. Foto:
Mnoge otroške igre so tudi med odraslimi zelo priljubljene. Foto: EPA

Tekmovanje bo potekalo ves konec tedna, za naslov najboljšega, ki bo za nagrado dobil 10.000 kanadskih dolarjev (1.640.000 tolarjev), pa se bo potegovalo kar 500 tekmovalcev z vsega sveta.

Graham Walker, organizator tekmovanja, meni, da bo na ta način spodbudil ljudi k temu, da bodo pogosteje sprejemali odločitve na podlagi te igre: "To je najbolj preprost in najbolj pošten način reševanja konfliktov oziroma sprejemanja odločitev, in želimo, da bi ga ljudje večkrat uporabljali. S pomočjo igre res ne moremo odločati o usodi Iraka, lahko pa se odločimo na primer, kateri od otrok bo dobil čokolado."

Če slučajno ne veste, naj pojasnimo, da gre igra nekako takole: Trije tekmovalci mahajo s pestmi in pri tem štejejo do tri. Nato vsi trije naenkrat pokažejo enega izmed simbolov: pest (ki pomeni kamen), iztegnjeno dlan (pomeni papir) ali dva prsta (škarje). Kamen uniči škarje, papir pokrije kamen, škarje pa prerežejo papir.

Ker v skoraj vseh kulturah lahko najdemo podobne igre, za zdaj še ni znano, od kod igra izvira, je pa brez dvoma zelo stara.

Na tekmovanju pa bo za to, da se tekmovalci med seboj ne bi skregali, skrbelo 16 sodnikov.