Prizor iz bolnišnice v Beogradu. Foto: EPA
Prizor iz bolnišnice v Beogradu. Foto: EPA

Vsaka jeklenka tehta 100 kilogramov, prevzameta jo in z vozičkom odpeljeta do predvidenega mesta, eden od njiju pa je dejal, da bi rad ostal in pomagal zaposlenim tudi po tem, ko se mu bo kazen že iztekla, so sporočili iz srbske uprave za izvajanje kazenskih sankcij.

Pred kratkim je državni epidemiolog Predrag Kon predlagal, da naj vsi tisti, ki bodo sankcionirani zaradi prirejanja covidnih zabav, svojo kazen odslužijo prav z delom v bolnišnicah, ki so jih napolnili bolniki po okužbi z novim koronavirusom.

V upravi so za tiskovno agencijo Tanjug pojasnili, da Konov predlog ni povezan z omenjenimi osebami, saj v zemunski bolnišnici že sicer prestajajo svojo kazen in so se za delo s covidnimi bolniki javile prostovoljno. Poleg tega pa so kaznovane le za prekrške, prirejanje zabav, kar predstavlja kršenje epidemioloških ukrepov, pa je kaznivo dejanje.

Kazen opravljanja del v javnem interesu se uporablja kot alternativna sankcija, tako da se obsojeni napotijo v komunalna podjetja, kulturne ustanove, bolnišnice in druge javne institucije, kjer zavihajo rokave v korist skupnosti – npr. čiščenje, urejanje zelenih površih, barvanje ...