Prva dama ZDA z letošnjo božično dekoracijo. Foto: Instagram Melania Trump
Prva dama ZDA z letošnjo božično dekoracijo. Foto: Instagram Melania Trump

V skoraj minuto dolgem videu, ki ga je Bela hiša delila na svojih družbenih omrežjih, vidimo 49-letno Melanio v tesno oprijeti obleki in plašču smetanaste barve, kako si ogleduje sveže okrašeno in osvetljeno Belo hišo.

"Duh Amerike sije v Beli hiši! Z veseljem delim z vami ta prekrasni prikaz domoljubja, navdušena pa sem tudi nad vsemi, ki bomo izkusili lepoto božičnega obdobja," je tvitnila prva dama.

Letošnja dekoracija med drugim vključuje tudi umetni sneg, okraske z ameriško zastavo in orjaški adventni koledar.

Na posnetku Melania preverja, ali je vse na mestu in izvaja še zadnje popravke s posutjem bleščic in popravljanjem cvetličnih aranžmajev.

Sorodna novica Melania stopila v bran svojim krvavo rdečim božičnim drevescem

Prva dama je s svojim osebjem več mesecev pripravljala dekoracijo, priprave na praznično sezono pa so se začele že na začetku poletja. Lani je sicer s svojo božično dekoracijo požela nekaj posmeha, javnosti so šla v nos predvsem krvavo rdeča božična drevesca.

Ne ravno mirni prazniki

Trumpovi, za katere ti božični prazniki ne bodo ravno najmirnejši, so se v Belo hišo vrnili v nedeljo, potem ko so zahvalni dan preživeli na Floridi. Demokrati v Washingtonu nadaljujejo preiskavo o morebitni odstavitvi predsednika Donalda Trumpa, ki pa na zaslišanjih pred senatnim odborom ne bo sodeloval.

Cilj preiskave je preučiti, ali je republikanski predsednik zlorabil svoj položaj z neprimernimi pritiski na Ukrajino, naj sproži preiskavo proti sinu nekdanjega podpredsednika ZDA in aktualnega predsedniškega kandidata Joeja Bidna.