Sorodna novica Prenos pristajanja letal med nevihto Eunice je pred zaslone prikoval množico ljudi

Nizki pristanki na letališču grškega otoka Skiathos Alexandros Papadiamantis niso nenavadni. Ozka pristajalna steza med dvema hriboma je izjemno kratka – dolga je le 1,6 kilometra – tako pa morajo piloti poskrbeti, da jo dobro izkoristijo. Načeloma so pristajalne steze za komercialne lete dolge več kot dva kilometra.

Če se nanjo ne zapeljejo dovolj nizko, letalo lahko pristane v morju, ki pa se nahaja v neposredni bližini začetka in konca te steze. Pristajalni podvigi na letališču, ki se nahaja na severu grškega otoka Skiathos, privlačijo veliko opazovalcev – ko je veliko letal, se zbere tudi do 100 ljudi.

Pred kratkim pa je po spletu zaokrožil dramatičen in napet video, kako je bilo letalo prevoznika Wizz Air od glav zbranih ljudi oddaljeno le nekaj metrov. Eden izmed navdušencev, ki redno spremlja pristajanja letal, je uspešen pristanek, pred katerim se je sicer letalo tudi malce zamajalo, razglasil za najnižjega na tem letališču, poroča Daily Mail.

Številne je neposredna bližina prevoznega sredstva presenetila, eden izmed njih se je letalu celo umaknil s poti. Nekateri so zaradi presenetljivega hrupa rožnato-belega letala zakričali, eno izmed zbranih je njegova sila vrgla vznak, drugi je odneslo klobuk.