Lastnik srečke bo morda še nekaj časa anonimen. Foto: EPA
Lastnik srečke bo morda še nekaj časa anonimen. Foto: EPA

Po 37 žrebanjih brez zmagovalca, je zmagovalno srečko neznanec vplačal v trgovini severno od Detroita. Na njej so bile zmagovalne številke 4, 26, 42, 50, 60 in dodatna številka 24. Verjetnost, da se uganejo prave številke, je bila okoli ena proti 303 milijonov, številke pa so tako nekomu prinesle okoli milijardo dolarjev (okoli 820 milijonov evrov). Ker je samo ena oseba izbrala šest srečnih številk, dobitka ne bo treba razdeliti.

Srečnež ali srečnica se lahko odloči za izplačilo 30 letnih obrokov ali pa za enkratno izplačilo, ki je sicer nekoliko nižje in skupno znaša 776,6 milijona dolarjev (okoli 638 milijonov evrov). Pri tem pa bo treba odšteti še okoli 200 milijonov dolarjev (okoli 164 milijonov evrov) davka .

Dobitniki so javno objavljeni

Nekomu v Michiganu se je spremenilo življenje. Foto: EPA
Nekomu v Michiganu se je spremenilo življenje. Foto: EPA

Kdo je ta, ki je izbral zmagovalne številke, za zdaj še ni znano. Vendar se ljudje nadejajo, da se bo to kmalu spremenilo, saj morajo biti po državnih zakonih dobitniki tovrstnih zneskov javno razglašeni, vendar šele, ko se sami javijo, da bi radi prevzeli nagrado. "Ne bi bil presenečen, če bo lastnik dobitnega listka srečko še za nekaj časa obdržal, uredil svoje zadeve in naredil finančni načrt ter nas šele potem kontaktiral," je dejal Jake Harris, govorec za Michigan Lottery. Anonimni sicer lahko ostanejo le zmagovalci loterij, ki potekajo zgolj v Michiganu.

Gre za tretji največji loterijski dobitek v zgodovini Združenih držav Amerike in drugi največji glavni dobitek v zgodovini loterije Mega Millions. Leta 2018 je namreč ena oseba uganila prave številke in zadela 1,547 milijarde (okoli 1,27 milijarde evrov) dolarjev. Najvišji zadetek na svetu v višini 1,586 milijarde dolarjev (okoli 1,3 milijarde evrov) pa so si leta 2016 morale razdeliti tri osebe.