Bratca Harry in 'nasilni' Charlie sta uporabnike YouTuba nasmejala skoraj milijardokrat. Foto: YouTube
Bratca Harry in 'nasilni' Charlie sta uporabnike YouTuba nasmejala skoraj milijardokrat. Foto: YouTube

Video z naslovom Charlie Bit My Finger je bil na spletni dražbi prodan kot digitalno delo z nezamenljivim žetonom kot jamstvom za njegovo pristnost.

T. i. NFT je edinstven digitalni certifikat, ki dokazuje, v čigavem lastništvu je slika, video ali druga oblika spletne vsebine. Zanj se je potegovalo več ponudnikov, nazadnje sta tekmovala mememaster in 3fmusic, pri čemer je zmagal zadnji, ki je ponudil 760.999 ameriških dolarjev (622.950 evrov).

55 sekund dolg posnetek prikazuje Harryja in Charlieja Daviesa Carra in odziv obeh bratcev na ugriz v prstek. Video, ki je bil svoje čase celo najbolj gledan na YouTubu in je do danes zbral 883.400.000 ogledov, je na dražbo dala družina Davies-Carr, ki je na to temo zagnala tudi spletno stran.

Kot so pojasnili, bodo posnetek po prodaji izbrisali z YouTuba, zmagovalec dražbe pa bo postal ponosni lastnik tega ljubkega koščka spletne zgodovine.

Ne samo, da bo imel novi lastnik v lasti obstoječi NFT, ampak bo lahko zgodbo nadgradil še s tem, da bo posnel lastno parodijo na video, v kateri bo sodeloval sam, zraven pa seveda tudi originalna zvezdnika, Harry in Charlie, je pojasnila družina, ki je obogatela s starševskim posnetkom z domačega naslanjača.