Nad okrasitvijo je bedela Jill Biden. Foto: Reuters
Nad okrasitvijo je bedela Jill Biden. Foto: Reuters

Praznično okrasitev Bele hiše tradicionalno predstavi prva dama, letos je to žena Joeja Bidna, Jill, ki je pojasnila, da je letošnja tema okrasitve "čarovnija, čudeži in veselje", s čimer želi spodbuditi obiskovalce, da najdejo otroka v sebi. Prva dama je božično okrašeno Belo hišo, za katero je navdih črpala v otroškem navdušenju nad prazniki, predstavila v ponedeljek. Otroci se namreč v tem obdobju popolnoma prepustijo lepoti in bogastvu, ki jih obdaja, srca pa imajo odprta za čarobnost, čudeže in veselje praznikov, je pojasnila Jill Biden.

Rezidenco ameriškega predsednika je en teden okraševalo več kot 300 prostovoljcev. Prva dama se jim je v ponedeljek zahvalila za njihov trud. V tem času jim je uspelo spremeniti uradno jedilnico v Božičkovo delavnico, Kitajska soba je postala slaščičarna, polna tort, medenjakov in piškotov, v Vzhodni sobi pa so postavili jaslice in adventni koledar. V Modri sobi stoji uradno božično drevo Bele hiše, 5,6 metra visoka fraserjeva jelka, ki sega skoraj do stropa. Na tradicionalno okrašenem drevesu so imena vseh ameriških zveznih držav in teritorijev, pod jelko pa kroži otroški vlakec.

Letošnja posebnost pa je Bela hiša iz medenjakov. Za njeno izdelavo so potrebovali 40 pladnjev sladkega testa za piškote, 40 pladnjev testa za medenjake, 41 kilogramov sladkorne mase, 17 kilogramov čokolade in 23 kilogramov glazure.