Opa, bo šlo?! Foto: Youtube
Opa, bo šlo?! Foto: Youtube

Kathleen Morlok iz ameriške zvezne države Minnesota se je prejšnji teden odločila, da bo očistila hladilnik. Na dnu je našla staro vrečko s hruškami in se odločila, da jih ponudi njihovemu hišnemu ljubljenčku, pujsu Hamletu.

Toda Hamlet je pojedel le eno, preden se je zleknil nazaj, Kathleen pa je nato opazila, da je drugo pograbila veverica, ki je pogosta obiskovalka, in z njo vsa srečna stekla nazaj proti drevesu.

Zato se je odločila, da bo na dvorišču pustila celo skledo, zraven pa dodala še hruške in semena. Veverica se je res vrnila, toda Morlokova je opazila, da je njeno vedenje postalo nenavadno. "Takrat mi je postalo jasno, da so hruške na dnu hladilnika verjetno fermentirale in sladkor se je očitno pretvoril v alkohol," opisuje gospodinja, ki je opito živalco tudi posnela in v naslovu spomnila, katerega leta smo: "Pijana veverica, vendarle ... 2020!"

Veverico je začelo zanašati nazaj, pa spet naprej, pod čudnim kotom se je zastrmela v vrhove dreves, rob modre sklede pa je uporabljala za ohranjanje ravnotežja, kar ji na trenutke ni najbolje uspelo in tako se je vmes tudi sesedla na zadnjo plat. Pod posnetkom so se nabrali številni komentarji, kako so se ljudje nasmejali do solz, nekatere pa je zaskrbelo za malega glodavca. Na to je najprej pomislila tudi Kathleen, vendar je vse pomirila.

"Ubožica mala, vso noč me je skrbelo zanjo! Skledo sem vrgla stran in upala, da bo vse dobro. In res je veverica zjutraj priskakljala čila in zdrava. Zdaj se spet vrača vsak dan po hrano, vendar dobro pazimo na to, kaj ji ponudimo," se je posmejala.