Psička je nenavadni ritual razvila pred sedmimi leti, ko je njen lastnik Jeff Young na avtobusni postaji kadil cigareto in nekako ni opazil avtobusa, na katerega se je samostojno vkrcala Eclipse. Labradorka je nato izstopila na običajni postaji, lastnik pa jo je našel med igro v parku blizu doma, poroča Guardian.

Eclipse (slovensko Mrk) je nato odkrila strast do samostojne vožnje z avtobusom, s katerim se je dva do trikrat tedensko odpravila do parka. Kmalu se je spoprijateljila z vsemi rednimi potniki na avtobusu, med katerimi je postala prava ikona, poroča Guardian.

Glas o potujoči labradorki se je v naslednjih letih razširil po Seattlu, ZDA in celem svetu. Seattelski javni prevoznik King County Metro je pred sedmimi leti z Eclipse posnel tudi promocijski video pasje popotnice (glej spodaj).

"Eclipse je bila čudovito prijazna, svetovno znana uporabnica avtobusa in prava ikona Seattla. Vsem si prinesla veselje in srečo ter nam vsem pokazala, da dobri psi sodijo na avtobus," so se ji na Twitterju poklonili pri avtobusnem prevozniku.

Njen lastnik Jeff Young je na Facebooku vzpostavil spletno stran "Eclipse Seattle's Bus Riding Dog", kjer je tudi sporočil, da je psička poginila zaradi možganskega tumorja. "Hvala vsem za iskrena sporočila o Eclipse Seattle's Bus Riding Dog, ki so jo vsi imeli tako radi. Počivaj v miru v pasjih nebesih, nikoli ne boš pozabljena, drago dekle," je zapisal.