Umetnostno drsanje na mizi. Foto: Twitter
Umetnostno drsanje na mizi. Foto: Twitter

Mizo je bilo na fotografijah videti že prej, a za njo je takrat vedno sedelo več ljudi. Zdaj pa se je Putin odločil za spremembo. Za njo je nedavno posedel madžarskega premierja Viktorja Orbana in kar nenavadno je bilo videti, kako je Kremelj govoril o tesnih vezeh med voditeljema, ki sta sedela "kilometre" daleč.

Enako nenavaden prizor se je ponudil v ponedeljek, ko je v Kremelj prispel francoski voditelj Macron, ki se je s Putinom pogovarjal o reševanju ukrajinske krize. Ogromna dvorana, na sredini bela miza, na njej pa le skromen šopek rož. Putin na eni strani, Macron daleč stran na drugi.

Nekateri menijo, da želi ruski voditelj na tak način pokazati svojo moč, drugi pa, da je Putina zelo strah okužbe z novim koronavirusom, zato želi imeti kar največjo mogočo razdaljo do drugih. 69-letni voditelj je namreč že ves čas pandemije živi bolj ali manj v mehurčku, v katerega spusti le malo ljudi. Tuji mediji pišejo, da čeprav je trikrat cepljen, vzdržuje večjo razdaljo in ima manj srečanj v živo v primerjavi z drugimi voditelji.

Sorodna novica Macron s Putinom o ukrajinski krizi: Z dialogom do popuščanja napetosti

Miza kot gugalnica?

Ogromna miza za dva pa je na družbenih omrežjih sprožila veliko zabavnih objav, kaj vse bi lahko voditelja za njo počela. Tako se je pojavil kratki videoposnetek, na katerem se Putin in Macron za mizo gugata, pa tudi tak, na katerem Macron po megafonu sporoča Putinu svoje predloge. "Putin in Macron med badmintonom odločata o usodi Ukrajine," je bil še ena duhovit napis, pri katerem so z montažo čez mizo namestili mrežo, predsednikoma pa v roke dali loparje. Pozabavali so se tudi z njuno igro namiznega tenisa.

Spet drugi so napisali, da bi bila voditelja "bližje, če bi se pogovarjala po Zoomu" ter da sta "sedela dlje, kot so od ukrajinske meje oddaljeni ruski vojaki". Pojavila se je tudi fotografija, na kateri nad obema prežita dve ogromni mački.