Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sorodna novica Putin: "Ne želimo si vojne z Ukrajino, a Rusija je pripravljena na posredovanje"

Ruski ded Moroz s svojo vnukinjo in pomočnico Sneguročko biva v majhnem mestu Veliki Ustjug.

V tem mestu na ruskem severozahodu biva tudi nek moški, ki je letos vložil tožbo proti dedku Mrazu, ker ga ta že 23 let ni obdaril, poroča The Moscow Times.

V Velikem Ustjugu biva tudi novinar, ki je Putina prosil za komentar nenavadne tožbe. "Lahko zagovarjam dedka Mraza in tožnika opomnim, da dedek Mraz izpolnjuje samo želje fantov in deklet, ki so bili pridni," je dejal Putin in tožniku svetoval, naj "analizira svoje vedenje".

Putin dedka Mraza najverjetneje zagovarja tudi zato, ker je njemu nekoč veliko željo že uresničil. Prav na silvestrovo leta 1999 je namreč prvič zasedel predsedniški položaj, ko je nepričakovano odstopil Boris Jelcin.

Novinarji poskušajo tudi z različnimi kostumi pritegniti pozornost predsednika, med množico je bila letos tudi Sneguročka. Foto: Reuters
Novinarji poskušajo tudi z različnimi kostumi pritegniti pozornost predsednika, med množico je bila letos tudi Sneguročka. Foto: Reuters

"Hvaležen sem mu"

"Moj odnos z dedkom Mrazom je bil vedno dober. Hvaležen sem mu, da se lahko z vami pogovarjam s tega položaja, še bolj pa sem hvaležen ruskemu ljudstvu, ki me je izvolilo za ruskega predsednika," je Putin razpredal o svojem odnosu z velikim obdarovalcem.

"Upam, da nam ne bo prinesel samo daril, ampak tudi pomagal uresničiti načrte države in vseh državljanov," je še dodal ruski predsednik.

Letne novinarske konference se je zaradi covidnih omejitev lahko udeležilo le okoli 500 ruskih in tujih novinarjev, pogovor s predsednikom je trajal približno štiri ure.