Z dvignjenima dvema prstoma vedno pozdravi vse. Foto: EPA
Z dvignjenima dvema prstoma vedno pozdravi vse. Foto: EPA

Nekdanji Beatle Ringo Starr je razkril, da bo prodajal kipe roke v naravni velikosti, ki kaže "ikonični simbol" miru in ljubezni. Ti naj bi tako to sporočilo dostavile v novi, sveži preobleki. Po besedah dražbene hiše Julien's Auctions, ki bo vodila prodajo in je v preteklosti prodala že več spominkov zasedbe The Beatles, gre za glasbenikov "značilni pozdrav in trajno sporočilo svetu zadnjih pet desetletij".

Na spletu bo tako vsak izmed 250 kipcev iz nerjavečega jekla ponujen za 4200 funtov (4881 evrov), tem se bo pridružilo še 250 bronastih – za enega bo treba odšteti 1600 funtov (1860 evrov). Vsak kip bo v višino meril približno 25 centimetrov in bo opremljen s potrdilom o pristnosti, poroča BBC.

Izkupiček 500 kipov značilnega pozdrava bobnarja legendarne britanske zasedbe, ki predstavlja njegovo sporočilo pozitivnosti in svetlobe svetu, bo namenjen fundaciji Lotus. Ta podpira dobrodelne projekte, namenjene pomoči ljudem, ki se spopadajo z zlorabo substanc, nasiljem v družini in brezdomstvom.

82-letniku so sicer na Beverly Hillsu že posvetili večjo jekleno skulpturo simbola.