Etienne Naude je na plaži Bucklands v Aucklandu na tla postavil rezino belega kruha in z izračunom dolžine in širine prepričal, da stoji ravno nasproti Angela Sierre, ki je storil enako. Moška, sicer popolna neznanca, med katerima je bilo 12.724 kilometrov, sta tako ustvarila popoln "svetovni sendvič".

"To, da sva se povezala dva človeka na različnih koncih sveta in ustvarila nekaj tako edinstveno zanimivega, je neverjetno," je povedal 19-letni Naude.

"Ob pomoči Googlovega zemljevida sva odkrila lokacijo, ki naju je približala do nekaj metrov natančno. Da bi dosegla popolnoma točno mesto, sva uporabila še dejanske slikovne podatke v aplikaciji," dodaja Novozelandec.

Naude je dejal, da je bila izdelava svetovnega sendviča njegov dolgoročen cilj, a mu nikakor ni uspelo najti posameznika na drugi strani sveta, ki bi mu pri izvedbi ideje ponudil roko in navsezadnje tudi rezino kruha. Sprva so mu pri iskanju "sodelavca" pomagali prijatelji iz južne Španije, ko pa to ni uspelo, se je Naude poslužil družabnega omrežja Reddit in spoznal Sierro.

"Najtežji del projekta je bilo usklajevanje, saj je med državama 12-urna časovna razlika. Dogovoriti sva se morala tudi o času izvedbe in vrsti kruha,” pojasnjuje Naude, sicer študent računalništva.