V Edinburgu živeča Mary Marshall je mati osmim otrokom, skupno pa ima kar 90 vnukov, pravnukov, prapravnukov in praprapravnukov. 86-letna upokojenka je tako najstarejša v družini, najmlajša pa je Nyla Ferguson. Rojstva Maryjine praprapravnukinje so se razveselili pred zgolj dvema tednoma, tako pa je Maryjina družina postala edina družina v Združenem kraljestvu, v kateri sočasno živi kar šest generacij.

Mary Marshall se je rodila leta 1935, leta 1952 pa je rodila Rose Thorburn. 18 let pozneje je, sicer zdaj mati štirih otrok, rodila hčerko, ki ima tri otroke, Chyrel Borthwick, ta pa leta 1986 Carrie Dow, ki je zdaj mati štirih otrok. Carrie se je leta 2003 rodila Toni-Leigh Aitken, ki pa je pri 17 letih pred okoli dvema tednoma postala mamica Nyle Ferguson.

"Če sem iskrena, imam veliko srečo. Neverjetno je imeti tako veliko družino. Vedno je nekdo, ki pazi nate," je veselo dejala Mary, ki si je prislužila naziv edine škotske prapraprababice. "Ko smo izvedele, da sem noseča, smo se celo pošalile, da bomo podrle rekord," je šaljivo priznala 17-letna novopečena mamica Toni-Leigh in še povedala, da se po raziskovanju zdi, da nihče nima podobne sestave družine. Poudarila pa je tudi, da je med družinskimi srečanji že do zdaj bilo zelo glasno, poroča BBC.

Vse razen ene so po poklicu negovalke

"Kadar koli pridemo skupaj, je vedno veliko zabave in smeha. Vedno je nekdo tam zate," je dejala 68-letna Rose, ena izmed Maryjinih osmih otrok, in še dodala, da je imeti novo članico čudovito, nikoli pa še ni slišala, da bi na Škotskem obstajala družina takšne velikosti. Medtem ko je sicer Guinnessov rekord za največje število živečih generacij v eni družini sedem, je Maryjina družina mogoče na Škotskem edina, v kateri sočasno živi šest generacij.

Vse matere sicer prihajajo z iste strani družine, prvega otroka pa so rodile, ko so bile stare 18 let, pa tudi manj. Vse razen novopečene Toni-Leigh Aitken so po poklicu bile ali še vedno so negovalke, živijo pa blizu druga druge. Glede na velikost družine pa je Mary opravičena kupovanja rojstnodnevnih in božičnih daril vsakemu izmed članov družine.