Sergey Brin ne živi več s svojo ženo Anne. Foto: EPA
Sergey Brin ne živi več s svojo ženo Anne. Foto: EPA
Sergey Brin
O svojem zasebnem življenju Brin ostaja redkobeseden. Foto: EPA

V njega naj bi bil vpleten nihče drug kot soustanovitelj Googla Sergey Brin.

Brin je pred kratkim priznal, da ne živi več s svojo ženo Anne Wojcicki in njunima dvema otrokoma. Glavni razlog za zapustitev družine naj bi bil po poročanju svetovnih medijev Brinova zveza z eno izmed sodelavk na Googlu.

Po poročanju Business Insiderja naj bi šlo za Amando Rosenberg, ki je bila pred Brinom v zvezi z Barro. Uradnih informacij o tem, ali je Barra zapustil Google zaradi ljubezenskega trikotnika, ali pa je dobil "ponudbo, ki je ni mogel odkloniti," ni. A zanimivo je, da je bil v zadnjem času prav on eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov podjetja, saj se je pogosto pojavljal na Googlovih konferencah in predstavitvah novih proizvodov. Med drugim je pred kratkim predstavljal nov tablični računalnik nexus 7.

Vse poti vodijo na Kitajsko
Svoj odhod iz podjetja naj bi po poročanju strani All Things D, ki se je prva razpisala o njegovem odhodu, napovedal že pred časom in še pred prekinitvijo zveze z Rosenbergovo. Svojo kariero bo nadaljeval na Kitajskem - v podjetju Xiaomi, ki velja za "kitajski Appple", saj proda daleč največ Applovih prenosnih telefonov. Tam pa bo še naprej nadaljeval svoje delo, ki je povezano s razvojem mobilnega operacijskega sistema Android.

Brin pa ostaja v poslovnem odnosu z Wojcickijevo, saj sta tako Google kot Brin vlagatelja v njenem podjetju. Njena sestra Susan pa ostaja zaposlena v Googlu. Kot zanimivost: prav v njeni garaži sta leta 1998 Brin in Page postavila temelje Googla.