Trenutek, ko je moški skočil v avtomobil skozi okno. Foto: Posnetek zaslona/Youtube
Trenutek, ko je moški skočil v avtomobil skozi okno. Foto: Posnetek zaslona/Youtube

V nedeljo dopoldne je na osrednjem tiranskem Skenderbegovem trgu, kjer je tudi največji albanski cepilni center in kjer so ljudje v vrsti čakali na svoj odmerek cepiva, zavladala panika, ko je na območje zapeljal voznik z deloma razbitim vozilom in nenadzorovano krožil po območju pešcev. Policisti so ga skušali ustaviti in ga izvleči iz vozila, a se jih je z vzvratno vožnjo otresel in skušal pobegniti, pri čemer je ogrožal mimoidoče, ki so se vozilu hiteli umikati.

Kot je razvidno iz posnetkov kamer, ki so jih po trgu postavile različne medijske hiše, ki so spremljale volilno dogajanje (v Albaniji so namreč v nedeljo potekale volitve) in ki so pozneje obkrožili svet, se je nato od nekod vzel moški, ki je stekel za vozilom in z enim samim skokom skozi okno na voznikovi strani tega onemogočil in tako dal priložnost policistom, tudi v civilu, da so ga uklenili.

Pozneje se je izkazalo, da je voznik že pred dogodkom povzročil dve prometni nesreči in da je vozil pod vplivom mamil, poročanje albanskih medijev povzema BBC.

Albanski mediji pa so izbrskali tudi identiteto moškega, ki je skočil v avtomobil - šlo naj bi za 22-letnega Klodiana Elqenija, ki se mu je za posredovanje zahvalil tudi politični vrh.