Foto: EPA
Foto: EPA

Najbolj poseljena ameriška zvezna država, v kateri so samo v ponedeljek potrdili 40.000 novih okužb s koronavirusom in 264 smrti, močno zaostaja po deležu precepljenosti, do zdaj so razdelili šele tretjino odmerkov.

Tako se uvršča na sam rep lestvice, je na 42. mestu med 50 zveznimi državami po deležu cepljenih na 100.000 prebivalcev, poroča britanski BBC.

"Vidimo, da nas trenutna strategija ne bo hitro pripeljala do točke, ki jo moramo doseči. Zato bomo pospešili administracijo, ne le za prednostne skupine prebivalstva, ampak tudi z odpiranjem velikih cepilnih središč, " je povedal Andrew Do iz vodstva losangeleškega okrožja Orange County.

Tamkajšnji Disneyland je sicer zaprt že od sredine marca, v nasprotju z denimo podružnico na Floridi, kjer obiskovalce sprejemajo že od sredine julija, le omejili so njihovo število.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom je medtem napovedal, da bodo še nekatere druge znamenitosti spremenili v cepilne centre, med drugim Dodger Stadium, Cal Expo v Sacramentu in Petco Park v San Diegu.