V ponudbi so tudi šilca sokov. Foto: Reuters
V ponudbi so tudi šilca sokov. Foto: Reuters

Jamie Swan je junija odprla bar After Bark, kjer si tako lastniki kot tudi njihovi najboljši kosmati prijatelji lahko sprostijo ob dobrem koktajlu. Medtem ko skrbniki, ki s seboj pripeljejo svoje domače ljubljenčke, naročijo prave, alkoholne koktajle, si lahko posebno osvežilno pijačo, v katerih alkohola seveda ni, privoščijo tudi kužki.

Koktajli so iz korenčkovega, jabolčnega in pesinega soka. Foto: Reuters
Koktajli so iz korenčkovega, jabolčnega in pesinega soka. Foto: Reuters

Londonski bar namreč streže pijače rastlinskega izvora, ki so jih poimenovali kar puptails. Tako si lahko kosmatinci žejo pogasijo z Bloodhound Mary in Barkarito ali pa s šilci jabolčnega in korenčkovega soka ter soka iz surove rdeče pese. "Mislim, da si vsi želimo imeti življenje. Ko si skrbnik psa, pasji starš, se slabo počutiš, če jih pustiš same," je dejala Jamie Swan in dodala, da si lahko gostje s svojimi ljubljenčki delijo tudi posebne priboljške LickandMix, saj so namenjeni tako ljudem kot tudi živalim. V baru sicer ponujajo tudi čaje, ki so dobri za pasje telo. "Gre se za dobro počuje in zdravje, pa tudi veliko zabave," je še poudarila Swanova.

Družabno življenje s psom naj bi zmanjšalo tesnobnost

"Sem velik oboževalec koktajlov, zato rad prihajam sem, posebno prijetno mi je, da s sabo lahko vzamem še svojega psa in vem, da lahko v sproščenem vzdušju uživa tudi on," je dejal Dom Moore, eden izmed gostov. After Bark je sicer najnovejši podvig Barkney Wick, pasjega in človeškega skupnostnega centra, ki ponuja tudi dnevno oskrbo psov in kavarno, ki obratuje podnevi, dokler se ne odpre After Bark.

Gostje si s svojimi ljubljenčki lahko delijo tudi posebne priboljške. Foto: Reuters
Gostje si s svojimi ljubljenčki lahko delijo tudi posebne priboljške. Foto: Reuters

Po besedah Swanove je poleg časa, ki ga človek z ljubljenčkom preživi doma, pomembno tudi skupno družabno življenje. To naj bi bil način, kako omiliti tesnobnost in živčnost, ki jo nekatere družine občutijo po spremembah, ki jih je prinesla pandemija covida-19. Swanova namreč meni, da se vse več ljudi, ki so v svoje življenje sprejeli psa, spoprijema z ločitveno tesnobnostjo, veliko strank pa je novih lastnikov, ki so svoje ljubljenčke posvojili med zaprtjem.