Pokal Bleda v zimskem plavanju

Turizem Bled je že tretje leto zapored pripravil Pokal Bleda v zimskem plavanju, ki je na Bled poleg pogumnih tekmovalcev pritegnil tudi številne radovedne obiskovalce.

Bled je leta 2010 gostil svetovno prvenstvo v zimskem plavanju in tedaj se je izkazalo, da ima ta šport izjemno veliko bazo športnikov po Evropi, predvsem na Finskem in v Rusiji, zelo priljubljen pa je tudi v Veliki Britaniji. "Zato smo se v zadnjih treh letih odločili, da organiziramo Pokal Bleda v zimskem plavanju," je pred tekmovanjem pojasnila direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar.

Med tekmovalci je bilo letos seveda največ Slovencev, poleg njih pa tudi plavalci iz Hrvaške, Nemčije, Rusije, Velike Britanije, Avstralije, Portugalske in celo iz Irske. Gost letošnjega Pokala Bleda je bil slovenski ultramaratonski plavalec Martin Strel.

Tekmovalci so se najprej pomerili na 25 metrov prsno in prosto, sledilo je plavanje na 50 metrov, za konec pa so nekoliko manj pogumni le skočili v vodo in se nato takoj šli pogret v savno bližnjega hotela.

Več v prispevku novinarke Marjete Klemenc.