Poročne zabave v naravi so zadnje čase zelo zaželene in prava uspešnica. Foto:
Poročne zabave v naravi so zadnje čase zelo zaželene in prava uspešnica. Foto:

Uspela zabava v naravi zahteva organizacijo in predvidevanje vnaprej, saj moramo poskrbeti za zaščito pred dežjem ali pred sončno pripeko, pijačo, jedačo, lepo urejen prostor za posedenje, vključno s pogrinjki na mizah. Poročne zabave v naravi so zadnje čase zelo zaželene in prava uspešnica.

Vsaka bodoča nevesta – seveda, ona je tista, ki izbira in izbere – že dneve in mesece pred poroko preživi na poročnih portalih, tudi slovenskem www.najina-poroka.com, kjer poleg informacij pregleduje gore fotografij poročnih pogrinjkov. Izvirnosti slovenskim nevestam običajno primanjkuje, saj zelo rade organizirajo svojo poroko po že videnem in imajo točno tisto, kar so nekje že videle.

Ideje o zabavah lahko najdete na veliko slovenskih spletnih straneh. Izvirne ideje, ki so plod slovenskih ustvarjalcev, lahko poiščete na www.dominstil.si. Ta objavlja kopico nasvetov z izkjučno domačo produkcijo fotografij in izdelkov. Na http://creatissimo.blogspot.com/ najdete nasvete za ustvarjanje in likovno terapijo, na
http://p-e-p-e-r-m-i-n-t.blogspot.com/2010/05/diy-zastavice-za-na-mafincke.html pa so navodila za izdelavo zastavic za muffine, ki so le vrh ledene gore ustvarjalk.

Slovenski povabljenci na zabave na prostem večinoma posedajo na gasilski klopi in za gasilsko mizo. Kaj pa okrasitev? Jedilni listi, sedežni redi, dolge bele prevleke čez stole, pentljice, pentlje, kristalčki in ogromne količine cvetja. Zakaj ne bi posegli po časopisni zabavi? Je nenavadna, izvirna in cenovno primerna izbira. Ampak kdo si upa to storiti?
Poleg girlande srčkov iz časopisnega papirja lahko izberete okrasitev s pomponi, riž pa ljubko spravite v žakljevino. Tak je predlog za svatovanje na prostem s pogledom na vršace.
Poročne torte so navadno eden izmed vrhuncev poroke. Zelo lepe torte lahko občudujemo na slovenskem blogu Jagode in dinozavri (http://jagode-zavri.blogspot.com).
Goriška brda so te dni odeta v rdečino, vi pa si lahko pripravite pravo češnjevo pojedino s pito, muffini in češnjevo torto kar na domačem vrtu ali bližnjem travniku. Več o češnjevi kmečki pojedini na prostem dobite na spletni strani www.dominstil.si.
Kako netipična poročna torta ... Foto: MMC RTV SLO
Za zabave, praznovanja, svatbe na prostem pa seveda ni treba, da so strogo klasične! Premislite, kakšno vodilno temo si boste izbrali, in se lotite ustvarjanja in sestavljanja. Ne pretiravajte, da se ne boste po zabavi sesedli od utrujenosti – dovolj je nekaj izvirnih domislic. Domišljija in ustvarjalnost sta cenejši od papirnate konfekcije v trgovini, verjemite. www.pepermint.si